השימוש בטיפול סיסטמי ראשוני (Primary Systemic Therapy - PST) בנבדקות עם סרטן שד פולשני הינו מצוי, אך ישנן חששות בנוגע להישנות אזורית-מקומית (Locoregional Recurrence - LRR) בנבדקות אלו.
עוד בעניין דומה
בסקירה סיסטמית זו החוקרים ביקשו לזהות מחקרים על אודות טיפול ו-LRR בנבדקות עם סרטן שד פולשני מוקדם אשר טופלו עם PST לא הורמונלי.
במסגרת הסקירה זוהו 112 מחקרים (18 פרוספקטיביים ו-94 מחקרים לא התערבותיים). ב-65 (58%) מהמחקרים וב-50 (45%) דווח על טיפול ניתוחי או קרינתי לאחר PST, בהתאמה. 66 (59%) מהמחקרים דיווחו על LRR. תוצאות המחקר הדגימו כי הסיכון ל-LRR במהלך חמש השנים שלאחר הטיפול נע בין 1-23%. שיעורי LRR היו גבוהים יותר עבור נבדקות מתחת לגיל 40 שנים, נבדקות שלא השיגו הפוגה פתולוגית מלאה לאחר PST, גידולים ללא ביטוי של קולטנים לאסטרוגן (-Estrogen Receptor negative - ER) או קולטני HER2, גידולים שנחשבו בלתי ניתנים לניתוח לפני PST ובנשים שלא קיבלו טיפול קרינתי. שיעורי LRR במחקרים הללו לא פחתו במהלך כל תקופת המחקר (1999-2016).
מסקנת החוקרים הייתה כי הדיווח על אודות LRR ותוצאים הינו תת-מיטבי במחקרים שבוחנים PST, ויש להתאמץ לשפר דיווחים אלו. בהיעדר מידע ממחקרים אקראיים, ממצאי מחקר זה עשויים לסייע בהכוונת טיפול ופיתוח קווים מנחים. מתוך תוצאות המחקר לא ניתן לשלול כי טיפול עם PST מקושר לסיכון גבוה מן הרצוי ל-LRR.
מקור: