COVID-19 עולמי

הטיפול במחלות הסרטן נפגע משמעותית במהלך מגיפת הקורונה

סקר שערך ה-WHO העלה: הטיפול בסרטן נפגע ביותר מ-40% מהמדינות שנבדקו | התחזית: בשנים הבאות 20% מאוכלוסיית תבל תלקה בסרטן

חולת סרטן צעירה. אילוסטרציה

לרגל יום הסרטן הבינלאומי שיצוין מחרתיים (10.2), פרסם בסוף השבוע שעבר ארגון הבריאות העולמי נתונים ותחזית לפיה יש לצפות לכך בשנים הבאות 20% מאוכלוסיית תבל תלקה בסוגי סרטן שונים. אחד מכל שמונה גברים ואחת מכל 11 נשים ימותו ממחלת הסרטן. סרטן השד הוא עתה סוג המחלה השכיח ביותר.

על פי דו"ח זה ב-2020 אובחנו בעולם 19.3 מיליון אנשים שחלו בסרטן ומתו עשרה מיליון. הסרטן הוא גורם המוות השני אחרי מחלות לב. סרטן השד, כאמור, הוא סוג הסרטן הנפוץ ביותר ומהווה 11.7% מהמקרים החדשים, ואחריו סרטן הריאות, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית. סרטן צוואר הרחם הוא הרביעי בשכיחותו בקרב נשים. מחלת הסרטן היא גם גורם המוות העיקרי בקרב ילדים ונוער. על פי ההערכות, 400 אלף ילדים מאובחנים ברחבי העולם כחולי סרטן מדי שנה.

העלות הכלכלית השנתית הכוללת של אבחון וטיפול בסרטן בשנת 2020 נאמדה בכ-1.16 מיליארד דולר ושיעור זה צפוי לעלות בשנים הבאות.

עישון כגורם הסיכון המשמעותי ביותר. אחראי לכ-22% ממקרי המוות מסרטן

מחלת הסרטן הוחמרה במהלך מגיפת הקורונה: סקר שערך WHO העלה כי הטיפול בסרטן נפגע ביותר מ-40% מהמדינות שנבדקו. אנשים החיים עם סרטן נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות קשות ולתמותה מקורונה.

כשליש ממקרי המוות מסרטן נובעים משימוש בטבק, השמנת יתר, צריכה נמוכה של פירות וירקות, היעדר פעילות גופנית ושימוש באלכוהול.

עישון הוא גורם הסיכון הגדול ביותר - אחראי לכ-22% ממקרי המוות מסרטן.  נגיף ההפטיטיס ונגיף הפפילומה אחראיים לעד 25% ממקרי הסרטן במדינות שבהן ההכנסה לנפש נמוכה ובינונית. זיהום אוויר, זיהום מים וקרינת UV עקב חשיפת יתר לשמש מהווים גם הם גורמים מרכזיים לתחלואת הסרטן.

נושאים קשורים:  יום הסרטן הבינלאומי,  ארגון הבריאות העולמי,  מחלת הסרטן,  עישון,  חדשות,  19-COVID,  סרטן שד
תגובות